Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejne zastosowanie popularnego ziemniaka
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3320
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3320
Składniki
Składniki ciasta zagnieść i dobrze schłodzić w lodówce - min.2h. Ciastem wylepić spód i brzegi okrągłej średniej foremki, nakłuć widelcem i podpiec (ok.5 min, 180 st)
Na cieście ułożyć marchew i brokuły. Śmietanę, natkę, przyprawy , jajka rozbełtać, dołozyć do tego ziemniaki i wymieszać. 1/2 tej mieszanki wyłożyć na jarzyny, na tym rozłożyć równomiernie podsmażoną na oleju kiełbasę z cebulką, na to z kolei reszta ziemniaków.
Całość pieczemy ok.50 min w temp.180 st.
Smacznego