Do góry

Przekąski Przepis na:

Kisz z porów

Przekąski

Autor: magdaniel

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1212

Dodano: 10.12.2009

Odsłon: 11130

Szybki i naprawde jeśli ktoś lubi por to wyjątkowy w smaku, świetnie smakuję świeży gorący zaraz po wyjęciu z piekarnika jak i na zimno

Składniki

  • 1. por, 1 duży lub 2 małe
  • 2. szynka bądz inna wędzona wędlina, 200 g
  • 3. śmietana, 2 duże łyżki
  • 4. mleko, pół szklanki
  • 3. jajka, 3 szt
  • 4. sól, pieprz, do smaku
  • 5. ciasto francuskie gotowe, 1 rulon
  • 6. ser zółty, 150 g
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pory i wędline pokroić drobniutko i dusić na patelni około 15 min jeśli wędlina była bardzo huda dołożyć łyżkę masła

  2. W misce roztrzepać dobrze jajka z mlekiem, śmietaną i połową sera żółtego, dołożyć podsmażony por i wędlinę doprawic w razie potrzeby solą i pieprzem

  3. Rozwinąć ciasto francuskie wyłożyć do naczynia na tarty na niego wlać dobrze wymieszaną masę i posypać resztą sera

  4. Zapiekać 30 min w temperaturze 200 C

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gumisie13 12 listopada 2012 Nieziemski smak!! Jestem zacgwycona, ja zamiast szynki dodałam bardzo chudy wędzony boczek... Niebo w gębie!!!! Polecam i dziękuję za wspaniały przepis :)))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aga220487 19 marca 2012 Pychota!!! super przepis, bardzo łatwo, bardzo szybko i tanio:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

milla_poz 08 października 2011 Pyszne danie, zrobiłam z okazji imienin i wszyscy się zachwycali. Prostota dania wprost odwrotnie proporcjonalna do jego walorów smakowych...tzn super smak przy małym nakładzie pracy i czasu :)) Dzięki za przepis, pewnie nieraz jeszcze z niego skorzystam. Pozdrawiam :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń