Do góry

Przetwory Przepis na:

Kiszone ogórki

Przetwory

Autor: Bellapi

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 661

Dodano: 12.11.2016

Odsłon: 270

Bez nich nie wyobrażam sobie zimy. Co roku robię ich coraz więcej a i tak znikają w niesamowicie szybkim tempie.

Składniki

  • Ogórki
  • koper
  • sól najlepiej niejodowana
  • Czosnek
  • Liście wiśni
  • korzeń chrzanu
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ogórki możemy przerabiać w każdych ilościach.
    Najważniejsza jest zalewa.
    Na litr gorącej wody daję 2 płaskie łyżki stołowe soli.
    Do słoika wkładam koper, dużo czosnku, kawałek obranego korzenia chrzanu i kilka liści wiśni.
    Ciasno układam ogórki, kładę na wierzch jeszcze trochę kopru i zalewam gorącą zalewą.
    Zakręcam i czekam do momentu kiedy będę mogła się cieszyć smakiem kiszonych ogórków.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń