Do góry

Śniadania Przepis na:

Klasyczne naleśniki

Przepis dnia 2008-11-17
Śniadania

Autor: sikorka21

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 3032

Dodano: 17.02.2008

Odsłon: 76660

Słodkie naleśniki świetnie nadają się na deser, kolacje, czy przekąske

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka łączymy z mlekiem, wodą, solą i mąką tak żeby nie powstały grudki. Wylewamy chochelką na gorącą patelnie, przewracamy gdy boki będą juz rumiane. Gotowe placki smarujemy wybraną konfiturą ( i zawijamy wedle uznania w rulony lub koperty. smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Zolzunia 21 stycznia 2009 Naleśniki wychodzą pyszajsko, dla małych niejadków polecam zamiast dodania wody mineralnej - orenżadę :) kolorowe naleśniki na pewno skuszą małego łasucha :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

magalan83 23 lipca 2008 prosty przepis na naleśniki rezultat gwarantowany dla każdego

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

RadekKasjan 23 lipca 2008 Nalezy dodac wiecej gazowanej wody wowczas wychodza puszyste !

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maja82 22 lipca 2008 Ja tez bym dodała odrobinę mniej wody, a w razie potrzeby więcej mleka .
Naleśniki powiinny wyjjść super bo zawsze robie z podobnego przepisu i wszyscy się nimi zajadają.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jokhek 21 lipca 2008 Nie czepiajcie się tego co ktoś nie napisał. Chodziło tylko o to co gość by zmienił. Jeśli nie napisał o mące to znaczy że jej jest tyle co trzeba.
Tak w ogóle przepis jest super. Jedni lubią chrupiące naleśniki a inni nie. Wystarczy tylko dla chrupiących naleśników trzymać się przepisu, a do po niechrupiących inaczej miękkich, zmniejszyć porcję wody o połowę.
Pozostałe produkty w obu przypadkach pozostają bez zmian. Smacznego.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ewelinas 19 lipca 2008 Klasyczny przepis!!! Błyskawiczne wykonanie. Zawsze dobrze smakuje i prawie zawsze dobrze wychodzi. Pyszne i nadają się na każdą okazję (śniadanie, kolacja czy podwieczorek).

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lamonita 17 lipca 2008 Te nalesniki to pychota niejadłam lepszych i jak komus niesmakuja to znaczy ze zle zrobił!!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mandragora 17 lipca 2008 Bardzo dobry i prosty przepis, dodanie gazowanej wody sprawia, że naleśniki wychodzą lekkie i delikatne, ale jako nadzienie zamiast konfitur, na lato wolę świeże owoce, kilka orzechów i odrobinę słodkiej śmietanki do polania :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agusia1127 16 lipca 2008 tak jak w nazwie przepis klasyczne naleśniki, fotka dodaje apetytu.
Moim zdaniem najlepsze naleśniczki są z konfiturami a jeszcze lepsze z konfiturami mamusi ze spiżarni domowej roboty sa najlepsze, dla smakoszy a szczególnie dla dzieci bo większośc to lubi na gorące naleśniczki zimne dwie gałki lodów śmietankowych i do tego czekoladowa polewa, mniam mniam palce lizać,
polecam serdecznie

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wislaw56 15 lipca 2008 Naleśniki to moje ulubione danie, ale ciasto wolę na mleku i nadzienie serowe - zmiksowany serek śmietankowy z odrobiną mleka + drobne kawałki banana + sparzone rodzynki + wanilia.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń