Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bez bułki tak szybko nie kwasnieje
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Zaleta tej potrawy-moze lezec dluzej i nie skwasnieje (bez bulki). 1kg mielonego miesa wymieszac z okolo 300ml zageszczonego,nieslodzonego mleka,dodac przyprawy (vegetta,majeranek lub inne ziola)dokladnie wymieszac. Przelozyc do foremki (keksowki) -najlepsza jednorazowa z folii alu.Piec okolo 1,5 godziny w 180 st.C.Wyjac,zlac natychmiast plyn jaki sie wydzieli.Klops mozna uzywac jako wedline jak rowniez grubsze plastry podgrzac w sosie i podawac jako dodatek do II dania.