Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6319
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 134
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 770
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6319
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 134
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 770
Składniki
mięso z indyka ugotować razem z warzywami (marchewkę ugotować całą),mieso zemleć z warzywami (bez marchewki),zemlec bułkę namoczona i odciśniętą
ja ugotowałam z miesem kolorowa marchewkę,do miesa dodac jajka,sól,pieprz,majeranek i posiekaną natke pietruszki,dokładnie wymieszać
blaszkę (keksówkę) wysmarowac masłem i wysypac tarta bułką,do blaszki włozyc troche mięsa,na mięso połozyc ugotowane marchewki (całe),przykryc mięsem i znów ulożyc marchewki,przykryc miesem,na wierzchu polozyc kilka kawałeczków masła i wstawic do nagrzanego do 160 stopni piekarnika,piec do zrumienienia,taki klopsik może bys jako przekąska podany z zurawiną lub z jakąś sałatką