Do góry

Dania główne Przepis na:

Klops z papryką

Dania główne

Autor: Jagoda50

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 3294

Dodano: 08.09.2010

Odsłon: 10621

Bardzo dobry,świetny na gorąco i na zimno.

Składniki

  • mięso mielone, 1 kg
  • papryka czerwona i żółta, po pół strąka
  • ugotowane jajka, 4
  • jajko surowe, 1
  • bułka, 1
  • majeranek, 1 łyżeczka
  • czosnek, 5 ząbków
  • pieprz, łyżeczka
  • sól, do smaku
  • Natka pietruszki, pęczek
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. do mielonego mięsa dodać namoczoną i odcisniętą bułkę,surowe jajko,majeranek,pieprz,sól,posiekany czosnek ,pokrojona w kostke paprykę i posiekana natke pietruszki

  2. wszystko dokładnie wyrobić

  3. mieso uformować w prostokąt,jajka obrać ze skorupek i ulozyc na mięsie

  4. mieso zwinąc tak jak roladę i włozyc do blaszki keksówki uprzednio wysmarowanej masłem i wysypanej tarta bulką

  5. na wierzch klopsa mozna połozyc kilka cienkich plasterów wedzonego boczku

  6. piec około 35 minut w temp.180 stopni

  7. podawac z ziemniakami i buraczkami

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

scarlet250 02 kwietnia 2011 Super przepis.Jak wyglada tak smakuje same pysznosci.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagoda114 23 lutego 2011 Jak wygląda tak smakuje i na obiad i na zimno. PYCHA. Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagoda114 21 lutego 2011 Właśnie jutro robię na obiad i już mam przepis. Wygląda apetycznie:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ifonka84 13 września 2010 Zrobiłam w sobotę na obiad. PYSZNE :)) Papryka nadaje taki fajny smak...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioleta333 09 września 2010 jagodo twoje danka są rewelacyjne pozdrawiam...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gola2 08 września 2010 Apetycznie wygląda .Dodam do ulubionych ! Pozdrawiam serdecznie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń