Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsiki

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15438

Dodano: 18.07.2009

Odsłon: 5854

Można podawac jako danie główne z ziemniakami, puree lub wkładkę do zup (rosołu, barszczu, serowej...).

Składniki

  • kromka chleba bez skórki, 1
  • czerwona cebula, 1
  • mięso mielone (najlepiej wołowe), 0,5 kg
  • żóltko, 1
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz, zmielone ziele angielskie
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Chleb namoczyć w wodzie.

  2. Cebulę zetrzeć na drobnej tarce.

  3. Mięso wyrobić z cebulą, odciśniętym chlebem, żóltkiem i przyprawami. Z masy formować kulki o średnicy ok. 2 cm. i smażyć na głębokim oleju na zloty kolor. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń