Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsiki kalafiorowe

Dania główne

Autor: Tosca

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1920

Dodano: 16.07.2009

Odsłon: 12911

Pyszna alternatywa dla klopsików mięsnych. Delikatne i rozpływające się w ustach. :)

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kalafior ugotować (najlepiej na parze, nie będzie taki mokry), zmielić, przestudzić. Dodać przyprawy, jajko, pietruszke i tyle bułki, ile trzeba by masa była plasyczna ale nie za gęsta.

  2. Formować klopsiki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor, na średnim ogniu. Powstanie chrupiąca skórka i miękkie, delikatne wnętrze. Polecam, smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchareczka89 03 stycznia 2010 Świetny przepis, z pewnością wypróbuję. Co prawda nie mam maszynki do mielenia, ale pomęczę się widelcem! :)
Pozdrawiam i dodaję do ulubionych :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dani501 01 sierpnia 2009 Ja kalafior rozgniatam widelcem i dodaję jeszcze zeszkloną cebulkę.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 16 lipca 2009 Możnaby też dodać do farszu trochę startego sera, jak ktoś lubi... :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 16 lipca 2009 Pewnie też by można, ale nie wiem, czy nie zatrzyma wtedy za dużo wody. Zmielony jest delikatny jak puch. :) Również pozdrawiam!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

klaudyna1957 16 lipca 2009 wygląda smakowicie,a jakby kalafior posiekać drobniutko .pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Sugarspice 16 lipca 2009 Wyglada i brzmi pysznie, musze koniecznie wyprobowac :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń