Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sponsorowane
Klopsiki w lekkim sosie z pieczonymi ziemniaczkami
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 325
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 100
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5099
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32708
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 358
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 278
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 325
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 100
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5099
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32708
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 358
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 278
Składniki
Mięso, cebulę, musztardę, zioła prowansalskie, bułkę tartą zmiksować w kielichu blendera lub miksera aby otrzymać dość zwartą masę.
Z masy mięsnej zmoczonymi zimną wodą dłońmi uformować średniej wielkości kulki.
Rozgrzać urządzenie Airfryer do temperatury 180 stopni.
Do rozgrzanego urządzenia włożyć klopsy. Ustawić czas na 8 minut, wsunąć kosz i kontynuować smażenie do momentu, aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy. Wyciągnąć klopsy z kosza urządzenia, przełożyć do garnka, zalać wodą w taki sposób, aby przykryła klopsy i gotować 15 minut.
W międzyczasie przygotować pieczone ziemniaczki. Ziemniaki obrać, pokroić na ósemki, namoczyć 10 minut w ciepłej, osolonej wodzie. Odcedzić, osuszyć za pomocą papierowego ręcznika.
Rozgrzać urządzenie Airfryer do temperatury 180 stopni.
Do rozgrzanego urządzenia włożyć osuszone, wymieszane z oliwą ziemniaczki. Ustawić czas na 20 minut, wsunąć kosz i kontynuować pieczenie do momentu aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy. Podczas pieczenia co jakiś czas potrząsać koszem aby ziemniaczki równomiernie się zarumieniły.
Wyciągnąć klopsy z gotującego się wywaru i przygotować sos – mąkę rozprowadzić z zimną wodą, wlać do wywaru ciągle mieszając, gdy sos zgęstnieje dodać śmietanę i koperek, dokładnie wymieszać i zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać na ciepło z ulubioną surówką.