Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsiki w occie

Dania główne

Autor: asia25

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 990

Dodano: 07.03.2008

Odsłon: 11496

Na male co nieco i nie tylko

Składniki

  • 0,5 kg miesa mielonego,2 cebule,smalec,pol szklanki octu,liscie laurowe i ziele angielskie, 0,5 kg miesa
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mieso mielone wyrobic jak na mielone,uformowac male kuleczki lekko splaszczajac je.Wrzucic na rozgrzany smalec i smazyc,az beda miekkie.Zrobic zalewe:do garnka wlac 2 szklanki wody,dodac ziele angielskie i listki laurowe i pol szklanki octu.Cebuke pokroic w piorka lub kostke ,jak to woli.Gotowac,az cebula bedzie miekka.Do smaku dac szczypte cukru.Do sloika wlozyc klopsiki i wlac zalewe.Wstawic do lodowki na ok 2 dni.Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń