Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na obiad.
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 36
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 101
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 306
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 36
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 101
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 306
Składniki
Przygotuj sos: grzyby oczyścić, pokrój na kawałki. Cebulę i czosnak obierz, posiekaj zeszklij, na oliwie. Dodaj grzyby i smaż razem, aż puszczą sok. Wlej bulion. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i sól do smaku. Duś pod przykryciem 30 minut, często mieszając i dolewając w miarę potrzeby wodę. 2.Mięso wymieszaj z uprzednio namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, jajkiem oraz serem. Masę przypraw ziołami, solą oraz pieprzem. Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Klopsiki obtoczaj w mące. Smaż na rozgrzanej oliwie na rumiano. Włóż do grzybowego sosu i duś razem pod przykryciem około 15 minut. Dolej śmietanę wymieszaną z mąką, zagotuj. Posyp posiekanym koperkiem. Podawaj z surówką z kiszonej kapusty.