Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsiki z brukselką

Dania główne

Autor: bozenas

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 449

Dodano: 10.11.2008

Odsłon: 4685

bardzo smaczne,zdrowe podanie mięsa i kapustek

Składniki

  • brukselka, 0.50dag
  • mięso mielone, 0.50dag
  • sos
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Brukselki najlepiej malutkie obrac z wierzchnich listków,umyc i ugotowac z solą i odrobiną gałki muszkatołowej,zrobic klopsiki z mielonego,do mięsa dodac jajko,sól,pieprz,kminek ,trochę bułki tartej(można zmiksowac bułkę świeżą)formowac klopsiki wielkości brukselki otoczyc w mące i obgotowac w bulionie.Kostkę bulionu ugotowac,podkłucic śmietaną z mąką .dodac ugotowane klopsiki i brukselkę .Podawac samo lub z ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mole3 08 października 2009 Ale pyszności! Lubimy i klopsiki (zwane przez Synka kulkami), i brukselkę. Świetny pomysł na obiad. Pozdrawiamy.

15 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

olciaaa_88 28 listopada 2008 kocham brukselkę !!!!!!!!! na pewno wypróbuję !!!

15 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń