Do góry

Przekąski Przepis na:

Klopsiki z chleba

Przekąski

Autor: airin2007

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 533

Dodano: 03.11.2009

Odsłon: 42474

robie zawsze gdy zostanie mi chleb.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. chleb namaczamy w mleku na okolo 20minut,nastepnie odciskamy i przekladamy do miski.Dodajemy jajo,ser,sol piepsz,drobno posiekana pietruszke zielona i czosnek przecisniety przez praske.Wszystko dokladnie mieszamy i formujemy male klopsiki(gdy masa bedzie za rzadka mozna dodac bulki tartej).Gotowe obtaczamy w bulce tartej i smazymy na zloty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lidka555ma 06 marca 2014 Bardzo mnie zaciekawiły te klopsiki,ściągam przepis do ulubionych i na pewno wypróbuję.Plusik

14 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 16 października 2013 bardzo ciekawy pomysł, zabieram do książki i zostawiam "kciuka"

14 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

viktoria 15 lipca 2013 faktycznie super przekąska,zrobiłam 2 wersje w 2 dodałam pokrojona drobniutko szynke.Ogólnie przepis wart polecenia!

14 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Vespula 09 lipca 2010 Wykorzystałam cały chleb na te klopsiki i nie żałuję, bardzo smaczne, świetne jako dodatek do dań mięsnych z sosem. Poza tym jak ktoś słusznie zauważył idealny pomysł na wykorzystanie starego chleba.

15 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

usiala 20 listopada 2009 bardzo ciekawy przepis :) warto wypróbowac :)))

14 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biurwa 13 listopada 2009 ciekawe... ciekawe... no i można wykorzystac starszy chleb :)

15 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Barbarelka36 06 listopada 2009 Zamiast parmezanu, którego nie miałam dodałam drobno startą goudę. Wyszły wyśmienicie, przepis REWELACJA!!! :) Pozdrawiam!

16 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń