Do góry

Przekąski Przepis na:

Klopsiki z jajek

Przekąski

Autor: Ashira

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 664

Dodano: 10.07.2008

Odsłon: 2376

Smaczne proste a ile radości.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 4 jajka ugotować na twardo. Ziemniaki ugotować i rozetrzeć na purée. Cebulę drobno posiekać i zrumienić na maśle, dodając curry. Jajka posiekać drobno, zmieszać z ziemniakami i cebulą, posolić, dodać posiekaną natkę pietruszki, wbić surowe jajko. Masę dokładnie wymieszać, uformować niewielkie klopsiki i obtoczyć je w tartej bułce, potem w roztrzepanym jajku i jeszcze raz w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pAuLa20 07 listopada 2008 Klopsiki miodzio...znikaly juz z patelni...sama nie moglam sie powstrzymac...super przepis...pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń