Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
fajnie smakują z rożnymi dodatkami - makaron, ryż, ziemniaki, pieczywo
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 149
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 402
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 149
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 402
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Składniki
Z mięsa mielonego uformować średniej wielkości klopsiki, obtoczyć w mące i obsmażyć.
Ogórki obrać ze skóry i wykroić pestki, pokroić w kostkę.
Do garnka wlać trochę oleju. Na rozgrzany olej wrzucić opakowanie zamrożonej marchewki i pokrojone ogórki. Poddusić ok. 15 min.
Dodać trochę wody i gdy się zagotuje posolić i dodać kostkę rosołową. Gotować wszystko ok. 15 min.
Włożyć pulpety, gotować na małym ogniu.
Dodać pęczek posiekanego koperku.
Dodać śmietanę i jeśli jest za rzadkie zagęścić mąką.
Podawać z makaronem, ryżem, ziemniakami lub pieczywem.