Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
klopsiki z wołowiny nadziewane serem feta z dużą ilością pietruszki. bardzo smaczna propozycja podania poczciwych mielonych. polecam :-)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Cebulę i czosnek pokroić dosyć drobno, zeszklić na odrobinie oleju. Do mięsa dodać cebulę z czosnkiem, jogurt naturalny oraz koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku solą, pieprzem, oregano i słodką papryką. Dokładnie wyrobić masę. Wstawić do lodówki na ok. 30 min. Ser feta pokruszyć, dodać natkę pietruszki, wymieszać.
Z masy mięsnej formować placuszki, nakładać po łyżeczce farszu i zlepiać, formując podłużne kefty. (u mnie wyszło 6 szt.) Obsmażyć krótko na oleju ze wszystkich stron na dużym ogniu. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Piec w temp. 200 stopni ok. 20-25 min. Smacznego :-)