Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsy mielone - prawie klasyczne

Dania główne

Autor: Tosca

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1920

Dodano: 06.06.2009

Odsłon: 8791

Pyszny, tradycyjny obiad, trochę inaczej. :) Klopsiki są bardziej soczyste, niż tradycyjne.

Składniki

  • mięso mielone (ja uzywam z szynki lub łopatki), 0,5 kg
  • jajko, 1 szt
  • namoczona w wodzie bułka, 1 szt
  • trochę startej surowej marchewki i selera, ok szklanki
  • posiekany szczypiorek, garść
  • sól, pieprz, mielone zielę angielskie (szczypta), do smaku
  • bułka tarta do panierowania i olej do smażenia
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ze wszystkich składników robimy jednolitą masę. Formujemy klopsiki, obtaczamy w bułce i smażymy na oleju na złoty kolor.

  2. Doskonale smakują z kartofelkami i buraczkami na ciepło. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

arwenna1 18 września 2010 ja uwielbiam z pietruszką:) ale Twoje chętnie wypróbuję:) brzmi pysznościowo:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń