Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Bułkę namocz,odciśnij,połącz z mięsem i vegetą.Uformuj klopsy,obtocz w mące pszennej.Ugotuj w bulionie.
.Cebulę posiekaj,zeszklij na maśle.Wlej przecedzony bulion,wino i sok z cytryny,dodaj startą marchewkę.Zagotuj.Zagęść odrobiną mąki ziemniaczanej i pszennej,przypraw solą,pieprzem i gałka muszkatołową.Dodaj śmietanę,miód i posiekaną natkę pietruszki,połącz.Polej klopsiki.