Do góry

Desery Przepis na:

KLOROWE CIASTO

Desery

Autor: agus32

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 503

Dodano: 04.10.2009

Odsłon: 42591

jest czym podzielić,

Składniki

  • Biszkopt ciemny, 1szt
  • Biszkopt jasny, 1szt
  • Pianka truskawkowa;śmietana30%, 600ml
  • galaretka truskawkowa, 2szt
  • Pianka pomarańczowa;tak jak truskawkowa tylko zmiana galaretki, galaretka pomarańczowa
  • dżem truskawkowy, 1 słoiczek
  • Do nasączenia;, woda, twarde ,karmelki owocowe
  • Polewa;czekolada, 1tabliczka
  • mleko, 2łyżki
  • dowolna posypka, np.orzechy,wiórki
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczemy dwa biszkopty,każdy przekrawamy na pół.Galaretki,, każdy smak osobno rozpuszczamy w 2szkl wody,śmietany ubijamy w dwóch naczyniach po 600ml ,gdy galaretki ostygną mieszamy z ubitymi śmietanami.Powstaną 2 pianki.Przygotowujemy nasączenie;w 2szkl ciepłej wody rozpuszczamy paczkę landrynek.

  2. Układamy na blachę;ciemny biszkopt nasączmy.smarujemy dżemem wykładamy 2/3tężejącej pianki truskawkowej na to biszkopt jasny,nasączamy,smarujemy dżemem,2/3pianki pomarańczowej,biszkopt ciemny,nasączamy ,dżem ,pianka truskawkowa,pianka pomarańczowa,biszkopt jasny,polewa,posypka

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

renka 11 października 2009 Wygląda bardzo,bardzo pysznie mam tylko jeden problem ,kto mi upiecze biszkopty ,bo mi wychodzą jakieś niskie i mało pulchne z resztą by jakoś poszło:)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń