Do góry

Przekąski Przepis na:

Kluseczki do grzybów

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20674

Dodano: 14.05.2009

Odsłon: 2582

Szybki sposób na urozmaicenie zupy grzybowej, bądź barszczu.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Drobno posiekaną cebulę oraz ugotowane i posiekane grzyby przesmażyć na maśle. Żółtka rozetrzeć z masłem, z białek ubić sztywną pianę.

  2. Grzyby, żółtka i mąkę dokładnie wymieszać, a następnie dodawać stopniowo pianę z białek i delikatnie wymieszać. Kłaść łyżką małe kluseczki na wrzącą osoloną wodę, gotować ok. 10 minut. Podawać do wigilijnej zupy grzybowej lub barszczu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń