Do góry

Przekąski Przepis na:

Kluseczki śląskie z gulaszem''''

Przekąski

Autor: schakira

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 363

Dodano: 12.05.2009

Odsłon: 26935

Uwielbiam kluski śląskie w połączeniu z tym gulaszem i zastępuje on problem robienia surówki....przynajmniej u mnie. Smacznego

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Łopatkę kroję w duże kawałki i chwilę podsmażam, dodaję grubo pokrojoną cebulę i posiekaną w kostkę paprykę, czosnek, przyprawy i przecier pomidorowy (ogórka nie dodaję). Podsypuję to mąką i zalewam wodą tak aby mięso i warzywa były nią przykryte, duszę do miękkości i pod koniec wrzucam jeszcze marchew startą na dużych oczkach, żeby doszła. Jeśli mi wychodzi za rzadkie to dodatkowo zagęszczam mąką. Danie posypuję zieleniną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

schakira 06 września 2009 Nie ma sprawy, tylko tak trochę duża różnica w kilometrach, że tak powiem, ale to nic zdążę ugotować heh pozdrawiam.;)))

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

prosiaczek 06 sierpnia 2009 A ja takie kluseczki podaję z sosem pieczarkowym posypane zieleninką,pycha ;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

helcia 04 sierpnia 2009 Bardzo pyszne-i kluski i gulasz!Ja jadam czsem z rozpuszczonym masłem może być z podsmażona bułką tarta i z cukrem-na sodko

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agulam22 04 sierpnia 2009 Dziękuję za przepis na kluseczki.Pozdrawiam.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

schakira 10 czerwca 2009 Hej Tosca, kluski będą dobre ze zwykłym sosem mięsnym i z sosem grzybowym (jeśli ktoś lubi.!) Pozdrawiam

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 10 czerwca 2009 A z czym jeszcze mozna podawać takie kluski? Mój mąż nie jada gulaszu...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

schakira 02 czerwca 2009 Teściową zawsze trudniej zadowolić, tym bardziej miło że udało się akurat tym daniem, cieszę się że smakowało i oczywiście pozdrawiam:)))

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 31 maja 2009 Przepis super, wyprobowalam na dzisiejszy obiad z tesciami w roli glównej ;)( w tygodniu niestety nie mam czasu na takie eksperymenty). I musze szczerze przyznac, ze byli zachwyceni, a tesciowa nawet poprosila o przepis na kluseczki z koperkim. Polecam wszystkim, troche pracy , ale watro!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

schakira 18 maja 2009 No tak wiedziałam że o czymś zapomniałam, już podaję: ugotowane i zmielone ziemniaczki wkładam do miski i dzielę nożem na cztery części ,następnie jedną część wyjmuję i w to miejsce wsypuję mąkę ziemniaczaną. Zagniatam ciasto, jak mam to dodaję koperek, formuję kuleczki, wielkość w/g upodobania i palcem robię dziurki'. Zagotowuję i obficie polewam gulaszem. Smacznego i pozdrawiam;))

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń