Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dzięki małej ilości mąki kluseczki rozpływają się w ustach i nie są twarde
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 98
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 19
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 98
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 19
Składniki
miąższ z dyni kroimy w kostkę, rozpiekamy pod przykryciem w piekarniku do całkowitej miękkości
miksujemy blenderem przekładamy do garnka i ciągle mieszamy aby odparowała woda-uważając aby dynia się nie przypaliła
zostawiamy do wystygnięcia. mieszamy z twarogiem, jajkiem całym(surowym) i mąką- doprawiamy
wstawiamy na min 1/2 godz do lodówki
kładziemy kluski łyżką na osolony wrzątek po wypłynięciu gotowe-smacznego!!!