Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W dzisiejszy upalny dzień nie miałem pomysłu na obiad , pogrzebałem w przepisach , odrobinę zmian i wyszło coś fajnego . polecam
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 149
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 185
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 396
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 149
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 185
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 396
Składniki
Ziemniaki myjemy szczoteczką pod bieżącą wodą. Gotujemy je w mundurkach w osolonej wodzie. Odcedzamy, lekko studzimy i obieramy.. Jeszcze ciepłe przeciskamy przez praskę. Masę ziemniaczaną odstawiamy, aby całkowicie ostygła.
do ziemniaków dodajemy żółtka, mąkę, kaszę mannę, przyprawy do smaku, zagniatamy, aż ciasto stanie się plastyczne. Formujemy małe kluseczki. W tym celu ciasto dzielimy na kilka porcji, robimy z nich wałeczki o średnicy ok. 2 cm i kroimy na ok. 1 cm kawałeczki.
Gotujemy ok. 2 minuty w osolonej wodzie z dodatkiem kilku łyżek oliwy lub oleju, od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmujemy z wody łyżką cedzakową na durszlak i hartujemy pod zimna, bieżącą wodą
do szklanki wlewany kilka łyżek oliwy z oliwek, dodajemy suszoną bazylię i czosnek (ilości w/g uznania) odstawiamy.
Umyte i oczyszczone pomidorki kroimy na połówki, zimne kluseczki mieszamy z przygotowana oliwą z bazylią i czosnkiem, przekładamy wszystko do naczynia żaroodpornego przykrywamy pokrywka i w temp koło 200 stopni podgrzewamy w piekarniku.
po około 30 minutach wyłączamy piekarnik , zdejmujemy pokrywkę z naczynia a danie posypujemy startym serem , zamykamy piekarnik i pozostawiamy danie do całkowitego roztopienia się sera .
życzę smacznego