Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Podgrzać mleko z masłem cukrem i solą. do ciepłego lecz niegorącego dodać pokruszone drożdże. Wymieszać do całkowitego rozpuszczenie drożdży. Wbić jajka i ponownie wszystko wymieszać.
Do mąki dodać roztwór z mleka , cukru drożdży oraz jajek i wszystko dobrze wyrobić ręką lub mikserem. Ciasto powinno być dość luźne. Wyłożyć ciasto na stolnicę, rozwałkować lub rozłożyć ręką na grubość około 1,5 - 2,0 cm. Kluski wycinać szklaną maczaną w mące.
W międzyczasie zagotować wodę i parować kluski na sicie przykryte najlepiej miską lub w parowarze przez około 12 min. Podawać z sosem mięsnym i gotowaną modrą kapustą lub buraczkami na ciepło.