Do góry

Dania główne Przepis na:

Kluski kładzione z renklodami

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20668

Dodano: 27.05.2009

Odsłon: 37060

Bardzo proste a jak smakuje!

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Śliwki umyć, wydrylować i pokroić na mniejsze cząstki. Jajka dokładnie roztrzepać z solą, dodać powoli mąkę cały czas ubijając, tak aby powstały pęcherzyki powietrza.

  2. Ciasto kłaść na gotujący się osolony wrzątek i gotować na wolnym ogniu 3-4 min. Wyjąć łyżka cedzakowa i podawać z przesmażonymi na 1 łyżce masła śliwkami. Resztę masła rozgrzać z bułką tartą, polewać kluski i śliwki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń