Do góry

Dania główne Przepis na:

Kluski marchwiowe

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20668

Dodano: 08.04.2009

Odsłon: 8847

Kluski z marchewki? Czemu nie! A do tego przepyszny zielony sos!

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Marchewki umyć, oczyścić, zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Dodać jajka, mąkę i wyrobić gęste ciasto. Jeśli ciasto jest zbyt miękkie, dodać trochę mąki. Gdy będzie za twarde, można utrzeć jeszcze trochę marchewki.

  2. Wilgotnymi dłońmi nabierać kawałki ciasta i urywać duże kawałki. Wrzucać do wrzątku, gotować ok. 10 minut w osolonej wodzie.

  3. Majonez, sok z pomarańczy i pokrojone w kostkę kiwi zmiksować. Sosem polać kluski, ozdobić je plastrami kiwi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń