Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne,w ustach się rozpływają. Wspaniałe do gulaszu, ale nie tylko ????
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Letnie mielimy.
Ziemniaki zmielone układamy w 3/4garnka, a 1/4 część garnka dajemy mąkę tortowa niekoniecznie i resztę mąkę ziemniaczana, dajemy jajko i zagniatamy.
Z zagniecionego ciasta robimy wałek tniemy na kawałeczki formujemy kulki i wgniatamy lekko palec. Pod kluski poprószyć trochę mąka aby się nie przykleiło.
Rzucamy na osoloną gotującą się wodę. Po wypłynięciu na wierzch gotować ok 5minut. Smacznego!