Do góry

Dania główne Przepis na:

Kluski tarte /czorne kluski

Dania główne

Autor: 19ANIA76

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 780

Dodano: 14.08.2008

Odsłon: 14478

Druga wersja niedzielnego obiadu Ślązaka

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obieramy ziemniaki, ale zostawiamy z 4 ziemniaki surowe. Resztę ziemniaków gotujemy jak na śląskie kluski. Po ugotowaniu ziemniaków odlewamy wodę i ugniatamy je praską. Po wystygnięciu ziemniaków pozostałe 4 ziemniaki trzemy na grubej tarce ale najpierw odlewamy z nich wodę i dodajemy do ziemniaków. Następnie dodajemy jajka oraz mąkę. 3 Po wyrobieniu ciasta formujemy kluski. Gotować na małym ogniu ok 10 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń