Do góry

Dania główne Przepis na:

kluski watrobiane

Dania główne

Autor: nana

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 26

Dodano: 24.07.2011

Odsłon: 1001

niepospolite i smaczne..

Składniki

  • 1 cebula
  • 1 lyzka maki
  • 1 jajko
  • 10dkg. mielonej watroby
  • 1l. bulionu
  • majeranek,pieprz,sol,natka pietruszki
  • galka muszkatulowa.
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Posiekana natke icebule dusimy na masle ok. 5min.pod przykryciem. Z jajka, watroby,maki i odrobiny wody,zagniatamy ciasto,dodajemy do niegocebule z pietruszka i doprawiamy do smaku,majerankiem,sola i pieprzem i galka m. Bulion lub rosol doprowadzamy do wrzenia i lyzeczka wrzucamy do niego male kluseczki. Gotujemy do momentu gdy kluski wyplyna na powierzchnie, odcedzone mozna polac stopiona sloninka. pychota...

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 24 lipca 2011 Ciekawy przepis. Robiłam kiedyś takie kluseczki, tylko zamiast wątróbki dawałam gotowane mielone mięso, gdy miałam go
niewielką ilość do zagospodarowania. Twoje kluseczki muszę spróbować, do ulubionych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nana 24 lipca 2011 Korekta do w/w przepisu zamiast 1 lyzka maki ..ma byc 1 lyzka masla plus 10 dkg. maki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń