Do góry

Przekąski Przepis na:

Knedle z brzoskwiniami

Przekąski

Autor: majeczka78

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 950

Dodano: 29.05.2008

Odsłon: 3052

Zamiast brzoskwiń można dodać inne owoce, np. morele, śliwki, nektarynki, itp. :)

Składniki

  • twaróg, 400 g
  • jajka, 2 szt.
  • cukier, 60 g
  • maslo, 30 g
  • cukier waniliowy, 1 op.
  • sok z 1/2 cytryny
  • Bułka tarta, 200g
  • brzoskwinie, 8 szt.
  • KOSTKI CUKRU, 8 szt.
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do miski wbić jajka, dodać ser, cukier waniliowy, wymieszać na gładką masę. Dodać cukier, masło, sok z cytryny i bułkę tartą. Ciasto wyrobić ręką i odstawić do lodówki na poł godziny. Schłodzone ciasto podzielić na 8 równych części. Z brzoskwiń wydrążyc pestki i w ich miejsce włożyć kostki cukru. Obtoczyć ciastem, formując kule. Knedle gotować na małym ogniu w osolonej wodzie, do momeentu gdy wypłyną na powierzchnię. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń