Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35851
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 132
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 236
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 267
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35851
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 132
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 236
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 267
Składniki
Twaróg rozgniatamy w misce, dodajemy żółtko, mąke i tyle mleka aby składniki się dobrze połączyły. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 1 cm, kroimy na kwadraty.
Truskawki, zawijamy w kwadraty ciasta, formując knedle. W garnku zagotowujemy lekko osolona wodę, wkładamy knedle i gotujemy 3-4 minuty. Gdy wypłyną na powioerzchnię wyjmujemy łyżką cedzakową. Polewamy śmietaną i posypujemy cukrem.
Knedle nadziewam truskawkami, borówkami, śliwkami, a ugotowane knedle polac można roztopionym masłem.