Do góry

Dania główne Przepis na:

Knedle z jabłkami

Dania główne

Autor: Anetta

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 720

Dodano: 02.06.2009

Odsłon: 28990

na słodki obiadek

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłka umyć obrać ze skórki.podzielić na ćwiartki.Usunąć środki z pestkami a miąższ pokroić na duże kawałki,Wdużym garnku zagotować wodę posolić.

  2. Ziemniaki przeciśnij przez praskę lub zmielić w maszynce.Dosypać mąkę wbić jajko i zagnieść ciasto.Odrywać porcje i formować z nich placuszki na środku każdego polożyć po kawałku jabłka i oprószyć cukrem pudrem.Mocno zlepić brzegi formując zgrabne kule.

  3. Knedle wrzucać na posolony wrzątek gotować 2-3minuty od momentu wypłyniecia.po ugotowaniu polać bułką tartą zrumienioną na maśle i posypać cynamonem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

monirka 06 lipca 2009 bardzo dobre dla dzieci,moje sie nimi zajadaja.monirka

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchniahanny 03 czerwca 2009 Jeszcze nie jadłam knedli, ale te są ciekawe, muszę spróbować.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń