Do góry

Dania główne Przepis na:

Knedle z ryżu z owocami

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20661

Dodano: 18.05.2009

Odsłon: 3222

Oryginalna wersja wszystkim dobrze znanych knedli.

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować w osłodzonym mleku, odcedzić, odczekać aż przestygnie, wtedy zaciągnąć go 3 żółtkami i pianą ubitą z białek, dodać mąkę.

  2. Z powstałego ciasta formować małe knedle i do środka każdego wcisnąć małą, wypestkowaną śliwkę. Knedle muszą być okrągłe, a śliwki zupełnie pokryte ciastem.

  3. Następnie obtaczać je w roztrzepanym jaju i tartej bułce i smażyć na gorącym oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń