Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, pyszne, mniam
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 260
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 244
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 260
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 244
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, ostudzić przekręcić przez maszynkę.
Następnie ziemniaki wyrobić z jajkiem i mąką, mąkę wsypywać stopniowo ( na kg ziemniaków też daję całe jajko).
Uformować z ciasta walec, pociąć nożem i w każdy kawałek włożyć śliwkę obraną z pestki. Walec i knedle podsypać mąką. Wychodzi z tej ilości ok. 42 szt.
Gotować w osolonej wodzie, po wypłynięciu na wierzch gotować ok 5 minut.
Podawać polane śmietaną gęstą i posypane cukrem.
SMACZNEGO!!!