Do góry

Dania główne Przepis na:

Knedle ze śliwkami w bułce tartej

Dania główne

Autor: zuzka1987

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 20

Dodano: 12.11.2009

Odsłon: 1282

Danie sezonowe

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki umyć i ugotować w skórkach. Ostudzić obrać, przepuscić przez praskę, dodać mąkę, jajko, sól, wyrobić na gładką masę.

  2. Śliwki umyć osączyć, usunąć pestki.

  3. Ciasto podzielić na małe kawałki z każdego uformować krążek, nadziać śliwką i zlepić.

  4. Do ostudzonego wrzątku wrzucać partiami knedle zamieszać gdy się zagotują, gotować jeszcze ok.3 min wyjąć i osączyć.

  5. Na patelni rozgrzać masło, wsypać bułkę tartą, lekko podrumienić, włożyć knedle zamieszać tak by bułka przykryła knedle.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

iza1988x 16 listopada 2009 Znajomy przepis znalazlam go w jakiejs gazecie jakis czas temu ......

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń