Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jedna z wersji mojego ulubionego ogniskowego przysmaku
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Boczek - w kostkę- podsmażyć ( odlać nadmiar tłuszczu),Dołożyć wieprzowinę ( kostka) i całość usmażyć na złoto na patelni.
Ziemniaki ( obrane , drobna kostka) doprawić i zezłocić szybko na patelni na oleju.
Wszystkie składniki ( bez kapusty) wymieszać , doprawić. Kociołek żeliwny wyłożyć liśćmi kapusty ( grubo),wsypać mieszankę i przykryć liśćmi kapusty..
Kociołek umieścić na ok. 1 godz. nad żarem - utrzymywać niewielki ogień.
Miłego biwakowania:)
W przypadku wrzucenia do kociołka surowych składników ( co jest częstą praktyką) czas należałoby wydłużyć a ... ogień zmniejszyć.