Do góry

Przekąski Przepis na:

Kociołek tatrzański

Przekąski

Autor: Joanna220

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 23

Dodano: 07.05.2008

Odsłon: 4869

Ciepłe i pyszna danie. Idealnie nadające się na ostatnie danie przy rodzinnych spotkaniach.

Składniki

  • mięso wieprzowe, 1 kg
  • słonina lub boczek, 20 dkg
  • seler, 1 szt
  • marchewka, 1 szt
  • pietruszka, 1 szt
  • cebula, 2 szt
  • świeże pomidory, 5 szt
  • świeża papryka, 2 szt
  • kapusta kiszona, 1 szklanka
  • surowy ryż, 1 szklanka
  • pieprz, sól, kminek, papryka czerwona, do smaku
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przysmażyć cebule i słoninę. Pokroić mięso w kostkę dodać do poprzednich składników i dusić. Warzywa zetrzeć na tarce, Pomidory i paprykę pokroić w kostkę dodać do reszty. Gdy mięso będzie już prawie miękkie dodać kapustę i ryż. Dolać wody żeby ryż miał się w czym ugotować. Doprawić do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Joanna220 06 sierpnia 2008 zależy jak duży jest seler. Wiadomo że każdy doda ile uważa za słuszne.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń