Do góry

Desery Przepis na:

Kokosaneczka

Desery

Autor: Tosca

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1914

Dodano: 02.07.2009

Odsłon: 16156

Smaczne ciasto do kawki. :) Ta na zdjęciu jest z małej porcji. Podaję na keksówkę.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Dwa białka ubić ze szczypta soli na sztywną pianę, odstawić. Pozostałe jajka i żółtka utrzeć z cukrem i masłem, dodać 1,5 szklanki kokosu, mąkę z proszkiem i cukier migdałowy, rozrzedzic mlekiem, tak aby ciasto było lekko lejące.

  2. Wyłożyć na formę. Posypać płatkami migdałowymi. Pianę z białek wymieszać delikatnie z cukrem pudrem i pozostałym kokosem. Ułożyć na cieście.

  3. Piec ok 45 - 50 minut w 170 stopniach. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ursula 18 sierpnia 2009 Bardzo fajny przepis, ja ok. 1/4 ciasta zmieszałam z kakao i położyłam na wierzch :), ogólnie polecam!, trzeba tylko ostrożnie z mlekiem.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

flower10_24 29 lipca 2009 może być pyszne,Napewno zrobię.Dziękuje za przepis

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 16 lipca 2009 Chodzi oczywiście o najpopularniejsze wiórki, gdyby było mleko, napisałabym mleko kokosowe, a wiadomo, że nie wrzucimy tam owocu. ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Marianna11 16 lipca 2009 Co to znaczy KOKOS? Chodzi o owoc czy o wiórki.? A może o mleczko?Proszę o odpowiedź.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń