Do góry

Desery Przepis na:

KOKOSANKA

Desery

Autor: czekolada

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 68

Dodano: 21.12.2008

Odsłon: 1920

Łatwe.

Składniki

  • Na ciasto:2 jaja
  • 1 kubek śmietany 18-ki tj 180g
  • 2 szkl mąki pszennej
  • 1 mały pr do pieczenia
  • Kruszonka
  • 300g wiórków kokosowych
  • 0,5 kostki margaryny
  • 1 cukier wanilinowy
  • Trochę mąki ok 2 łyżki stołowe
  • 1 szkl cukru [ 2 razy po pól szkl]
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Utrzec jaja z cukrem [ 0,5 szkl] dodac śmietanę i pozostałe składniki. Wyłożyc do formy. Ze składników na kruszonkę zagnieśc kruszonkę i wyłożyc na surowe ciasto. Wstawic do nagrzanego piekarnika 170 C na ok 40 minut. Gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń