Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Oddzielany żółtko od białka. Białko ubijamy na sztywną pianę. Gdy jest już upita dodajemy cukier puder i żółtko i mieszamy dorzucamy wiórki i mieszamy do jednolitej masy.
Lepimy kuleczki i układamy na blachę wyłożoną papierem lub folią. Pieczemy na niskim ogniu (170 stopni) przez około 15 minut do momentu aż się zarumienią. Polecam zjedzenie ich jeszcze tego samego dnia ,bo na następny dzień robią się trochę twarde.