Do góry

Desery Przepis na:

Kokosanki klasyczne

Desery

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 6197

Dodano: 11.04.2009

Odsłon: 19433

kokos zamknięty w chrupiącej skórce , czy może być coś lepszego na lekki deser

Składniki

  • 4 białka
  • 1/2 szkl. cukru + cukier waniliowy 1 torebka
  • 30 dag kokosu-wiórka
  • łyżka tartej skórki cytrynowej
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywno , ciągle ubijając dodać cukry i skórkę cytr.

  2. W masę wmieszać delikatnie kokos.

  3. Na papier do pieczenia wykładamy porcje wielkosci kopiatej łyżki formując kule - należy zachować odstępy bo kokoski urosną.

  4. Pieczemy w temp. 160 st, około 20 min

  5. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agi1 19 maja 2012 Dziekuje za Twoj przepis. Sa pyszne :-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gosia1975 07 stycznia 2011 robilam likier kokosowy i zostal mi kokos wiec dzieki za pomysl po likierze juz ani sladu ale kokos zostal wiec juz wiem jak go wykozystam dzieki dzieki dzieki

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nowalijka 08 sierpnia 2010 Są przepyszne, też robię podobnie nie daje tylko cukru waniliowego i skórki z cytryny muszę wypróbować też tak, bo uwielbiam kokos!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karolciaa 12 lipca 2010 Robiłam je już kilka razy... Moja rodzinka je uwielbia. Polecam... :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 08 czerwca 2009 Takie kasyczne kokosanki, a nie wiedziałam, że wykonanie jest takie proste! Mój szwagier - Niemiec wydaje u nas fortunę na zakup zapasu w ciastkarni, to go zaskoczę, jak przyjedzie! :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

loud_silence 07 maja 2009 Banalne wykonanie, smak... lepszy niż ze sklepu:) Polecam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 04 maja 2009 nie powinny opaść, bo piana po upieczeniu jest już ścięta, ja wyciągam je z piekarnika od razu , kiedy są gorące

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

murzynek26 03 maja 2009 a ja mam pytanko.. czy po upieczeniu kokosanki wyciąga się odrazu z piekarnika, czy uchylić drzwiczki przy wyłączonym piekarniku czy jeszcze inaczej..? mam problemy z opadającymi ciastami..:) pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 17 kwietnia 2009 kokoski wkładam do już nagrzanego piekarnika, mam nadzieję że Wam zasmakują, pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

betaww 16 kwietnia 2009 też ci dziękuje .przepis prosty jak konstrukcja cepa.napisz tylko,czy nagrzewasz troszke piekarnik?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń