Do góry

Dania główne Przepis na:

Kokosowa panierka

Przepis dnia 2009-05-08
Dania główne

Autor: biurwa

Przepisów i artykułów: 136 Ocena: 1580

Dodano: 06.05.2009

Odsłon: 39393

Chrupiąca panierka

Składniki

  • pierś z kurczaka, 2 szt
  • jajko, 1
  • kokos, 3 - 4 łyżki
  • Bułka tarta, 1 łyżka
  • mąka, do panierowania
  • sól, pieprz, szczypta
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przepis jest prosty: pierś solimy pieprzymy, później kolejno obtaczamy w mące, jajku, oraz w wymieszanej bułce z kokosem i smażymy na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Qu3ntin 07 lutego 2010 przyznam sie, ze nigdy nie przepadalem za kokosem ;/ ale w tej postaci palce lizac!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karinaa 08 maja 2009 jest dobre. właśni dziś wypróbowałam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Anusiaxyz 08 maja 2009 Super przepis, zauważ tylko, że piszę się łyżka a nie łyszka. Pozdrowienia

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

amidalla 06 maja 2009 To jest rzeczywiście pycha:) Ja kiedyś robiłam panierkę z ziarnem sezamu - też polecam:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń