Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedrogi,prosty i doskonały alkohol dla Pań lubiących kokosowe smaki ;)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 768
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 768
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Składniki
Do szczelnie zamykanego słoika wsyp wiórki kokosowe i zalej spirytusem. UWAGA! Wiórki trzeba "moczyć" około tygodnia przynajmniej raz dziennie silnie wstrząsając.
Do wysokiego naczynia przecedzić przez gazę spirytus. Wiórki bardzo mocno odcisnąć,odzyskując jak najwięcej płynu.
Miksując wlewać do alkoholu cienką strużką mleko słodzone,póżniej mleka niesłodzone. Płyn zgęstnieje,ale to normalne ;)
Alkohol przechowywać w lodówce.
Zależnie od naszych upodobań można dodawać mniej mleka słodzonego - drink będzie mniej słodki. Życzę smacznego!