Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
Składniki
Wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni az lekko zbrązowieją ( duży ogień i ciągłe mieszanie) - wystudzić.
Masło utrzeć z cukrem za pomocą miksera dodając stopniowo żółtka. Kiedy masa będzie pulchna i jednolita wlać powoli alkohol i aromat ciągle miksując.
Do gotowej masy wmieszać ( łyżką) wiórki kokosowe.
Gotową masą poprzekładać wafle i schłodzić w lodówce (przyciśnięte czymś cięższym).
Pałaszować ze smakiem. Życzę miłych kokosowych wrażeń.