Do góry

Desery Przepis na:

kokosowy szał

Desery

Autor: kaska333

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 297

Dodano: 27.09.2009

Odsłon: 16850

dla tych co lubią masiaste ciasta......

Składniki

  • 8 jajek, 1 szklanka cukru
  • 200 g wiórków kokosowych, 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/3 l mleka
  • 1 budyń waniliowy, 2 owoce mango
  • 1/3 tabliczki czekolady, 1/2 k masła lub margaryny
  • 2 brzoskwinie
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 4 białka ubic na sztywną piane, dodac 4 łyżki cukru dalej ubijac, proszek do pieczenia wymieszać z mąką, podzielic na pół, 1 cz. dodać do białek oraz polowe kokosu wylac na blache i upiec, beze na złoty kolor, postąpić identycznie z reszta bialek, 4 łyżkami cukru, mąą z proszkiem

  2. mango obrac podzielić na cząstki, tak samo postąpić z brzoskwiniami, włożyc do garnka zasypać resztą cukru i przesmażyć az zrobi sie papka, dodac do tego mleko zagotować, rozrobić budyń w odrobinie mleka i wlac na wrzace mleko z mango , gotowac jak zwykły budyń, mieszajac aby nie bylo grudek, ostudzic, masło utrzeć dodawac po łyżce zimny budyn, posmarowac masa spodnią beze przykryć drugą, również posmarowac wierzch, posypac tartą czekoladą, smacznego.....

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mrsgabka111 28 września 2009 sorki bardzo ale ten przepis jest z bardzo starej gazety mam jej wycinek, wiec ten przepis nie jest ani kaska333 ani sreberko wiec chyba dziewczyny czerpaly z niej inspiracje, zdjecie nie jest takie samo wiec nie sciagaly od siebie, a tutaj licza sie wlasne checi i wklad wlasny, z reszta tutaj na smakerze mozna znalesc kilka ludzaco podobnych do siebie przepisow, wiec gdybysmy chcieli wszystkim mowic ze przepisy sa kogos innego to nasze portale kulinarne byly by ubogie

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kaska333 27 września 2009 mała poprawka 2 brzoskwinie rozgotować z mango

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń