Do góry

Dania główne Przepis na:

Kolanka z kalafiorem

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20667

Dodano: 08.04.2008

Odsłon: 6541

Pomysł na makaron.

Składniki

  • paczka makaronu kolanka mały kalafior
  • 1/2 kg pieczarek
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • mała marchew
  • istek laurowy
  • 1 kostka rosołowa
  • 4 łyżki śmietany
  • ziele angielskie
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Marchew, kalafior i pieczarki umyć. Marchewkę i kalafior rozdrobnić, gotować ok. 15 min we wrzącej wodzie. Cebulę pokroić na talarki, podsmażyć. Dodać pokrojone pieczarki. Pod koniec smażenia dodać rosołek, ziele, listek, ugotowaną marchew i kalafior. Wymieszać, dodać śmietanę, posypać solą i pieprzem. W kilku litrach wody ugotować makaron. Wyłożyć na talerze, dodać sos z warzywami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń