Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pierożki do rosołu.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 211
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 752
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 232
Polecam.
Odsłon: 267
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 211
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 752
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 232
Polecam.
Odsłon: 267
Składniki
FARSZ: Ugotować bulion na mięsie i warzywach. Po ugotowaniu warzywa i mięso zmielić w maszynce wraz z namoczoną bułką, czosnkiem i przysmażoną cebulą. Całość przyprawić solą, pieprzem i słodką papryką.
CIASTO: Wszystkie składniki wyrabiamy na elastyczne ciasto. Odstawiamy na chwilę do wyrośnięcia. Ciasto wałkujemy na 2-3 mm, tniemy na małe kwadraty, nakładamy małe porcje farszu i zaginając rogi do środka, lepimy pierożki. Kołduny można ugotować w rosole lub osobno w osolonej wodzie.