Do góry

Dania główne Przepis na:

kolorowa sałatka

Dania główne

Autor: Magnat

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 60

Dodano: 30.08.2009

Odsłon: 16779

smaczne,zdrowe,kolorowe nadaje się jako dodatek do dania głównego.

Składniki

  • kapusta pekińska, wg.potrzeb
  • kukurydza z puszki, 1 puszka
  • papryka świeża ( czerwona ,można dodać żóltą i zieloną), 1 sztuka
  • ogórek świeży średniej wielkości, 1 -2 sztuki
  • jabłko średniej wielkości, 1-2 sztuki
  • Koper świeży, 1 pęczek
  • ocet, wg potrzeb
  • sól,cukier,pieprz do smaku, wg potrzeb
  • oliwa z oliwek lub inny, wg potrzeb
  • pomidor obrany ze skórki i bez gniazda nasiennego, 2-3 sztuki
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki pokroić wymieszać i przyprawić.Dodać ocet i oliwę wymieszać i odstawić na parę minut do lodówki.Po kilku minutach wyjąć z lodówki wymieszać i ewentualnie jeszcze doprawić stosownie do swoich upodobań i gotowe. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

stokrosz 29 kwietnia 2010 Smakowita,robię podobną, ale bez kukurydzy, super rzecz :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 02 grudnia 2009 Wygląda bardzo apetycznie i można ją podać do dania głównego, tak jak napisałeś, ale myśke, że po dodaniu majonezu/majonez KIELECKI/ będzie też bardzo doha jako osobne danie. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Magnat 30 sierpnia 2009 No coś nie mogę edytować przepisu chodzi o fotkę,nie tak się skadrowało :(

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń