Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 585
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 52
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 14
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 585
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 52
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 14
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier. Dodajemy żółtka,wymieszać. Wsypać powoli mąkę, wlać olei i wodę i wymieszać. Wsypać na końcu proszek do pieczenia i cukier waniliowy.
Gotowe ciasto dzielimy na 3 równe części. Do 1. dodać kakao, do 2 dodać kisiel truskawkowy, do 3. dodać kisiel cytrynowy. Ciasto rozlewać łyżkami na przemian, kakowe, truskawkowe, cytrynowe. Po 3 łyżki. Piec e temp. 150 stopni przez ok. 30 min.